Bilglass

Bilens vinduer er avgjørende for sikkerheten, og selv den minste riper kan få alvorlige konsekvenser. Av denne grunn bør våre eksperter umiddelbart reparere skader forårsaket av steinsprut. Hvis det er nødvendig, vil Aksdal Bil installere et helt nytt vindu – på en profesjonell og nøyaktig måte.

Selv en liten steinsprutskade kan utvikle seg til en betydelig sprekk hvis den ikke blir adressert, noe som kan føre til kostbare og tidkrevende utskiftninger av frontruten. Husk at bilens vinduer er vitale sikkerhetskomponenter, og en sprukket frontrute kan svekke effekten av kollisjonsputer, og potensielt føre til alvorlige skader.

Profesjonell bilglasservice

Rask ekspertreparasjon av skader forårsaket av steinsprut

Profesjonell utskifting av hele frontruten

Gratis reparasjon av steinsprut hvis du har kaskoforsikring

Godt å vite

Gratis service hvis bilen har en kaskoforsikring

En liten steinsprutskade i frontruten kan enkelt repareres. Å ignorere det kan føre til vibrasjoner som forårsaker en sprekk, og krever en kostbar utskiftning av frontruten. kaskoforsikring dekker ofte steinsprutreparasjoner uten kostnad (uten egenandel eller økning i forsikringspremien). Hvis en ny frontrute er nødvendig, vil kun gjeldende egenandel bli belastet. Handle raskt for å unngå unødvendige utgifter.

Utskifting eller reparasjon?

Skader forårsaket av steinsprut kan repareres, men reparasjonen må oppfylle ulike lovmessige krav og tekniske betingelser. Hvis det er baksiden eller sidevinduet som er skadet, må det alltid erstattes, mens frontruten kan repareres ved bruk av ulike spesialiserte harpikser. Det er tre viktige hensyn: Den skadede området må ikke overstige størrelsen på omtrent 2,5 cm i diameter, det bør være en minimumsavstand på 10 cm fra kanten av frontruten, og skaden må aldri være i førerens synslinje.

Bilruter som en sikkerhetsfaktor

Det er verdt å vite at hver eneste rute i bilen er en sikkerhetskomponent som bidrar til den generelle stabiliteten til karosseriet. Den installerte frontruten er også avgjørende for personlig sikkerhet. For eksempel, i tilfelle en ulykke, bør frontruten støtte airbagen. Hvis den er sprukket, kan den ikke tåle trykket og kan knuse. I verste fall kan dette føre til at airbagen ikke fungerer som den skal, noe som kan føre til alvorlige personskader.

Trenger du bilglasservice?

Du kan bestille bilglasservice hos oss i dag med noen få enkle steg. Vi vil tilby deg en tjeneste på tilsvarende nivå som produsenten, basert på din bils alder og kjørelengde.

Hvis du har spørsmål eller ønsker å snakke med oss først, kan du ringe oss eller sende oss en e-post.

Vårt eksperttips

«Hvis du får en steinsprutskade i frontruten, bør du raskt påføre et stykke gjennomsiktig tape over skaden for å holde skitt og fuktighet ute. Deretter bør du søke ekspertassistanse for å få skaden reparert.»